Hondentrimsalon Maldegem

Over Royals

Hallo ik ben Amy, en ik ben opgegroeid in Maldegem. Tijdens mijn studie Dierenzorg aan de Hogeschool van Gent heb ik stage gelopen in een hondentrimsalon en zo is mijn passie voor honden trimmen ontstaan. Honden verzorgen, zowel groot als klein, ras of geen ras vind ik super tof ! De hond voelt zich nadien lekker in zijn vel, en de baasjes zijn ook blij dat hun trouwe viervoeter weer fris ruikt en er mooi uitziet.
Mijn partner werkt in het asiel van Gent en daar heb ik dan ook mijn hondje gehaald, Nova. Zij is een echte schat, maar zal het zeker niet uitlaten om af en toe eens deugenieterij uit te halen.
Tot binnenkort ! Pootje Royals

Tips & tricks

Hiernaast enkele veel voorkomende vragen en een paar weetjes. Heb je een specifieke vraag? Aarzel dan niet om me te contacteren. Ik help je graag verder.

Contact >

Ja, zelfs kortharige honden kunnen enorm veel haar verliezen en deze halen wij dan weg! Zo heeft u minder haar in huis en is je hond weer lekker proper.

"Scheer mijn hond maar lekker kort, want het is zo warm en dat vind ik zielig!"
 Maar wat de meeste mensen vergeten is dat de vacht de hond beschermt zowel tegen de kou als tegen de warmte. Dus laat niet zo vlug uw hond kort scheren, want ook honden kunnen verbranden door de zon! In de winter zou u de vacht wat langer kunnen laten.

Hoe vaak u uw hond moet borstelen hangt erg af van de vachtsoort en het type. Er kan gesteld worden dat de hond gemiddeld 1 tot 3 maal per week geborsteld of gekamd moet worden. Hierbij is op te merken dat deze borstelbeurt ook bedoeld is om een aantal andere doelen te dienen dan alleen het verzorgen van de vacht, namenlijk:

  • Verwijderen van dood haar en vuil
  • Massage van de huid
  • Verdeling van talg over de gehele haar
  • Controle op wondjes, bultjes, parasieten e.d
  • Versterken van mens-dier relatie

Let op! Het overborstelen kan zorgen voor overmatig haarverlies en schade aan de huid.

Het eerste bezoek aan het hondentrimsalon is voor veel honden een spannende ervaring. Vanaf de leeftijd van 8 weken kan een puppy al een trimbehandeling krijgen. Tijdens het eerste bezoek zet ik de pup op de trimtafel en krijgt hij voorzichtig een borstelbeurt.

Ook laat ik geluiden horen die in het trimsalon voorkomen, zoals het geluid van de föhn of een tondeuse. Indien nodig haal ik het haar voor de oogjes weg en kijk ik de nageltjes en de oortjes even na.

Daarna mag uw pup even lekker rond snuffelen in mijn salon. Ik geef u tips over de vachtverzorging en hoe hiermee om te gaan. Het is beter een puppy al op jonge leeftijd te laten wennen aan het trimsalon en aan de verzorging van zijn vacht, zo leren ze de trimbehandeling zonder al te veel stress te ondergaan.

Een gewenning is gratis, zowel voor pups als voor andere honden die voor de eerste keer komen kennismaken met het trimsalon.

Borstel de pup met een zachte borstel en leer dat hij niet in de borstel en uw handen bijt. Zet de pup tijdens het borstelen op tafel.

Let wel op dat deze niet glad is, zorg ervoor dat de pup grip heeft!

Masseer de voetjes en oortjes om de pup eraan te laten wennen dat daar regelmatig aan zal geprutst worden. Maar doe dit allemaal met veel beloning en positiviteit, maak het leuk voor de pup! 

Royals
Bij Royals komt jouw hond op de eerste plaats! Wij doen er alles aan om jouw hond te verwennen en met een mooie snit naar huis te laten gaan !
Contact
Amy Vansteenkiste
Stationsstraat 92
9990 Maldegem, Oost-Vlaanderen
Tel.: 0496 32 28 10
E-mail: royalstrimsalon@hotmail.com
Ondernemingsnummer : 0786646343